به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، تيم ملي ايران در جام جهاني واليبال 2011 با بازيهاي چشمگيري که به نمايش گذاشت و پيروزيهاي قابل توجهي که مقابل آرژانتين، لهستان و صربستان بدست آورد و البته با بهرهگيري از برند خوليو ولاسکو براي خودش نامي در ميادين بين المللي دست و پا کرد.
قهرماني در جام ملتهاي آسيا و عبور از سد مصر در يک بازي انتقامي و ژاپن در ديداري حماسي، پاي ايران را براي اولين بار به تورنمنتي که سالها، روياي واليبال ايران بود، يعني «ليگ جهاني واليبال» باز کرد.
مسئولين فدراسيون جهاني واليبال (FIVB) از ليگ جهاني (WL) که 20 ميليون دلار جايزه نقدي در آن بين تيمها تقسيم ميشود به عنوان سخاوتمندانهترين و باکلاس ترين تورنمنت FIVB ياد ميکنند.
حضور در ليگ جهاني يک پيشرفت محسوس براي واليبال ايران به حساب ميآيد که مزاياي حضور در آن به اعتقاد تمامي کارشناسان و صاحب نظران به مراتب از المپيک هم بيشتر خواهد بود.
امسال با توجه به تغيير قوانين و ساختار مسابقات، ليگ جهاني براي اولين بار با 18 تيم، در قالب 3 گروه 6 تيمي برگزار ميشود و خوشبختانه تيم ايران در گروه دوم اين مسابقات قرار گرفته است. طبق قوانين جديد، حضور تيمهاي گروه اول و دوم ليگ جهاني در اين تورنمنت براي 2 سال تضمين شده است و صعود و سقوط تيمها صرفا در گروه سوم انجام ميشود.
با نگاهي به سابقه تيمهاي شرکت کننده در WL، ميبينيم که در بين اين 18 کشور، کانادا با 6 دوره حضور در ليگ جهاني، کمتجربه ترين تيم است و فقط برزيل و ايتاليا در هر 23 دوره گذشته مسابقات شرکت کردهاند. در گروه ايران، آلمان با 9 دوره، کمترين تعداد شرکت در WL را دارد و همين موضوع، کار سخت شاگردان ولاسکو را در اولين حضورشان در ليگ جهاني نشان ميدهد.
نکته مهم و امتياز بزرگي که در اين دوره نصيب واليبال ايران شده همين است که شاگردان ولاسکو در گروه دوم هستند. آنها استرس حذف شدن يا سقوط را ندارند و تنها به ارائه بازيهاي آبروندانه فکر ميکنند. البته در اين بين، فدراسيون جهاني هم پيشرفتهاي اخير ايران و تلاشي که براي رسيدن به ليگ جهاني داشته را ناديده نگرفته و دو دوره حضور متوالي در ليگ جهاني را به تيم ملي هديه داده است، هديهاي که به ژاپنيها که نورچشميهاي فدراسيون جهاني واليبال هستند، تعلق نگرفت.
بسياري از کارشناسان از تيم ايران به عنوان تيمي تازه وارد ياد مي کنند که غيرقابل پيش بيني بوده و در عين نداشتن تجربه چنين مياديني خطرناک است.
گروهبندي تيم هاي حاضر در ليگ جهاني به شرح زير است:
گروه اول:
برزيل، 23 دوره
لهستان، 15 دوره
آمريکا، 15 دوره
بلغارستان، 15 دوره
آرژانتين، 14 دوره
فرانسه، 17 دوره
گروه دوم:
روسيه، 21 دوره
ايتاليا، 23 دوره
کوبا، 22 دوره
صربستان، 15 دوره
آلمان، 9 دوره
ايران، اولين بار
گروه سوم:
کانادا، 6 دوره
کره جنوبي، 14 دوره
فنلاند، 8 دوره
هلند، 16 دوره
ژاپن، 19 دوره
پرتغال، 9 دوره
منبع: تسنيم